Missziónk

Missziónk - kézzel készült egyedi cipő varrása - Schusterwatch
Missziónk - bőrlyukasztás - Schusterwatch

I have a dream…. Bizonyosan ismeri Martin Luther King lenyűgöző beszédét, melyet 1963 augusztusában tartott Washingtonban. A Schusterwatchnál nekünk is volt, van egy álmunk. Elkötelezettek vagyunk a tekintetben, hogy kihalás szélén álló szakmákat mentünk, hozzunk vissza az életbe, teremtünk nekik új piacot és keresletet kézműves termékeik iránt.

 

A Doboz egy álom megvalósulása. Mindig is volt egy álmunk, hogy egy olyan fadobozt készítsünk, gyártsunk, melyben egyedi, megrendelőre szabott prémium termékeket helyezünk el.

 

A Doboz egy álom megvalósulása. Támogatni a hazai, magyar kézművesipart és teljes mértékben magyar szakemberek által előállított, rendkívüli portékákat kínálni Megrendelőinknek – ez alapvetés nálunk.

 

A Doboz egy álom megvalósulása. Mi mind kreatív mesteremberek vagyunk, akik szeretik és támogatják a kétkezi munkát.

 

A Doboz egy álom megvalósulása. Legyen Ön is részese ennek az álomnak azzal, hogy megajándékoz egy különleges embert – Önmagát – ezzel a lenyűgöző termékkel.

 

 

A Schusterwatch Doboz egy álom megvalósulása.

257000

négyzetméter

Bőr

760000

méter

Cérna

284

darab

Javított óra

2400

köbméter

Fahulladék

56

darab

Doboz

Hitvallásunk

A Schusterwatch Doboz készítésekor klasszikus technikák alkalmazásával,

gondos és alapos kézműves munkával hozunk létre olyan termékeket,

melyek Megrendelőinket egy Életen át szolgálják.

Akik készítik

Órás mester által felújított karóra - Schusterwatch

Órás mester

Budán 1696-ban, Pesten 1701-ben említik az első olyan céhnévsort, amelyben órásmester is szerepel. Az Első Magyar Óragyár Rt.-t, ami valóban az első volt, 1896-ban alapították Szentgotthárdon, egy korabeli hirdetés szerint naponta 120 zsebóra készült itt.

A céheket a 20. században a szövetkezetek váltották fel. A később államosított Órások Szövetkezetét 1915-ben alapították, még 1990-ben is 45 fővárosi és 15 vidéki üzlete volt.

A mesterségre legnagyobb csapást a mobiltelefonok elterjedése mért, az emberek azóta inkább ékszerként hordják a karórát.

Asztalos mester műve a fadoboz - Schusterwatch

Asztalos

Az asztalos – „faműves” az ács szakma egyik, a kora középkorban specializálódott ágát műveli.
Az asztalosság egy olyan szakma, mely már ősidők óta létezik, hiszen az asztalosok az emberiség egyik legrégebbi építőelemeivel dolgoznak. A fa megmunkálásának képessége értelemszerűen a technológiai változásokkal együtt fejlődött, a kőkortól kezdve, a bronzkoron át a vaskorig.
Cipész készítette kézműves cipő és kaptafa - Schusterwatch

Cipész

Az emberi láb védelme nagyjából egyidős az emberiséggel, de a szakma professzionális képviselői a 19. század első felében tűntek fel a nagyobb városokban, ahol a csizmák mellett a finomabb lábbeliket készítették.
A népesség növekedése és az ipari forradalom ,,vívmányai” erre a szakmára is rányomták a bélyegüket.
Ma már csak igen kevés cipészműhely létezik, ahol még mindig a régi módszerekkel készítenek lábbeliket, ezekkel az elnevezésekkel melyek a kivitelezésre is utaltak: faszeges, angol-varrott, goiser-varrott, német-varrott, keresztülvarrott.

Felkeltettük az érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot valamely elérhetűségünkön.

Rólunk mondták